Fiskarsin puutarhakaira – Arvonta

Täytyy taas alkaa pohtimaan mitä aion kasvimaalle ja -huoneeseen laittaa ensi kesäksi kasvamaan. Viime vuotiseen taimienkasvatukseeni voi tutustua täällä ja kasvihuoneeseen täällä. Ehkä myös kukkiin voisi tänä kesänä panostaa enemmän.

Yhdistin blogin syntymäpäivään myös toisen arvonnan. Nyt kevään kynnyksellä on mahdollisuus voittaa ikioma Fiskarsin QuikDrill™ -puutarhakaira. Kairalla saat kukkakuopat pyöräytettyä maahan iisisti. Voi sillä myös pienten tolppien pystytystä avittaa. Lisätietoja löytyy täältä.

Kuvat © Fiskars

Osallistut arvontaan jättämällä kommenttina nimesi / nimimerkkisi ja sähköpostiosoitteesi (se ei näy muille). Olisi myös kiva kuulla mitä aiot tai haluaisit laittaa tänä keväänä omaan puutarhaasi tai parvekkeellesi kasvamaan. Osallistumisaikaa on sunnuntaihin 25.3. klo 23:59 saakka.

Kiitos jo etukäteen kommenteista ja onnea arvontaan! Muista osallistua myös tähän kilpailuun.

ARVONTA ON PÄÄTTYNYT!

 

28 Comments

 • 21.03.2012 - 10:16 | Permalink

  No nyt on pakko osallistua, kun olen pohdiskellut, olisiko kairalle käyttöä! Ikkunalaudalla taimmettuvat tällä hetkellä 4 eri tomaattia, 3 kesäkurpitsaa, verkkomeloni ja samettikukat. Lisäksi tulossa 2 talvikurpitsaa, salaatteja, yrttejä, papuja ja perunaa. Ja erinäisiä isohkoja perennaurakoita. (Apua, aikamoinen urakka viikonloppupuutarhureille, huomaan nyt.)

 • 21.03.2012 - 10:19 | Permalink

  Täällä yksi innokas arvontaan osallistuja! Lähdin tänä vuonna ensimmäistä kertaa viljelyleikkiin mukaan. Ikkunalaudat on tällä hetkellä täynnä pienen pieniä tomaatti-, kurpitsa-, chili-, sipuli-, sitruunaruoho-, yritti-, salaatti- ja kukkataimia. Tai no kurpitsan taimet ei enää ole kovinkaan pieniä… :) Saa nähdä mitä niistä tulee! Kohta päästään koulimaan!

  Onnittelut syntymäpäivän johdosta! Grillataan ja Chillataan juhlii omia 1-vuotispäiviään parin viikon päästä. :)

 • 21.03.2012 - 12:40 | Permalink

  Mä oon niin innoissani kasvattamassa siemenestä asti erilaisia erikoispuita, sekä ehkä kummallisuutena myös kiivi, jonka pitäisi kuulemma pärjätä hyvin myös Suomen talvessa:) Tosin ei mitään paineita siitä kuinka hyvin testailuni onnistuu, mutta hauska nähdä millaisia taimia puskee, jos lähtevät kasvamaan:) Lisäksi tilasin valmiina taimina mm. ♥Magnolian♥, Särkyneen Sydämen, jota olen etsinyt tuloksetta joka kesä (piti valita ihan jättiläisversio), sekä Pioni on myös vihdoin tulossa♥. Kasvispuolella on tällä kertaa kokeilussa jopa kolme erilaista muunnosta lempparikasviksestani munakoisosta♥. Tänä vuonna olisi tarkoitus ihan kunnolla rykäistä puutarhahommelit käyntiin ja saada vihdoin omavalintaiset kasvit omille paikoille, kuin myös hyötykasvillisuus sellaiselle mallille, että saisi kivasti omaa satoa kesäkuukausien ajan, jee!:) Amppelikukkana sitten varmaan muiden kesien tapaan metsästän suosikkiani Karjalan Neitoa (ei punaisena!):) x x x

 • Hanna
  21.03.2012 - 12:57 | Permalink

  Yrttejä!

 • Xeve
  21.03.2012 - 15:16 | Permalink

  Laitoin juuri eilen tomaatit ja chilit kasvamaan ikkunalle. Toivottavasti niistä tulee jotain! :)

 • Miia
  21.03.2012 - 16:16 | Permalink

  Kasvihuoneesta vasta haaveilen, mutta avomaakurkkua, tomaattia ja mansikkaa kukkapenkin reunalle olisi tarkoitus laittaa. Pihalla menee ensi kesänä paljon mullin mallin remontin takia, mutta toivottavsti ainakin osa kukkapenkeistä säästyisi kaivinkoneelta.

 • KC
  21.03.2012 - 16:23 | Permalink

  Yrttien kasvatuksen aloitan omassa kodissa (kiitos muuten Korpikankaan minikasvihuonevinkistä!) ja sitten siirrän ne vanhempien pihalle kasvamaan täyteen mittaansa!

 • Affe
  21.03.2012 - 18:33 | Permalink

  Muutama vuosi sitten istutin kolme pionia, joista yksi on tehnyt yhden kukan joka kesä.Jokohan tänä kesänä kaikki kolme kukkisivat..

 • Megabass
  21.03.2012 - 18:44 | Permalink

  Aika kätevä vehje.
  Varmastikkin Porkkanaa ja pottuja. Jotain perinteisiä juttuja aion laittaa.
  Kuulemma pitäisi joku omena puu istuttaa, mutta katsoa miten tulee kasvamaan. 😀

 • 21.03.2012 - 19:06 | Permalink

  Kesäkuussa tulee vuosi siitä, kun ostimme siirtolapuutarhamökin ja siellä riittää tekemistä. Viime vuonna saimme kasvimaan tehtyä aika myöhään, mutta siitä huolimatta satoa ehdittiin syömään yllin kyllin. Tänäkin kesänä penkissä kasvilaatikoissa kasvaa palsternakkaa, porkkanaa, retiisiä, kesäkurpitsaa, perunaa, laventelia, minttua, korianteria, lipstikkaa, salviaa, timjamia, oreganoa, basilikaa jne. Uutena on ajateltu kasvattaa steviaa (heti kun tulee jossain vastaan), aasialaisia salaatteja, tomaattia, kurkkua ja chiliä. Kasvihuonetta ei ole, mutta ajateltiin rakentaa yksi laatikko kannella, jossa tomaatit saavat kasvaa. Kesän parasta antia on ehdottomasti tuoreet salaatit ja yrtit, joita voi napsia kasvimaalta silloin kun halua sekä friteeratut kesäkurpitsankukat.
  Ja näiden lisäksi tietysti kukat ovat suuressa osassa, joten innolla seurailisin kukkajuttujakin.

 • tiiti66
  21.03.2012 - 21:10 | Permalink

  Meillä on pihalla kiinteä iso yrttilaatikko. Sinne tulee laitettua kasvamaan ainakin oreganoa, basilikaa, tilliä, rosmariinia ja sitruunamelissaa. Isommissa kukissa ja kasveissa haaveilen sireenimajasta, joten niitä varmaan pitäisi muutama laittaa leikkimökin nurkille pikkuhiljaa kasvamaan.

 • 22.03.2012 - 01:38 | Permalink

  Parvekkeelle tulee pakollinen yrttisetti. Mutta luotan kovasti tänäkin vuonna anopin viljelypalstan satoon :)

 • lentoemo
  22.03.2012 - 09:49 | Permalink

  Yrttejä kasvatetaan sekä pihalla että parvekkeella jokavuotiseen tapaan. Tänä vuonna ajattelin kokeilla kärhöjen istuttamista. Muutama vuosi sitten istutukset kuolivat hetimiten, josko nyt olisi tietoa ja taitoa tai edes tuuria hiukkasen enemmän.

 • Venla
  22.03.2012 - 15:58 | Permalink

  Tarkoituksena olisi kasvatella jotain yrttejä ja kesäkukkia nyt lähinnä.

 • kaijas
  22.03.2012 - 23:03 | Permalink

  Kasvihuoneessa tomaatti, avomaalla kurkku, kesäkurpitsa ja tavalliset juurekset. Kaaleissa kukkakaali, lehtikaali ja parsakaali.Tietysti salaatit ja pavut. Uutena kasvihuoneeseen tulee basilika, kun tv-ohjelmasta opin,että karkottaa kärpäsiä…

 • maariakris
  23.03.2012 - 13:58 | Permalink

  hellou laitetaan ainakin kesäkurpitsaa ja herneitä plus jotain salaattia ja yrttejä kun aletaan kasvimaahommiin!!

 • ensu
  24.03.2012 - 11:35 | Permalink

  Meillä aletaan kasvattaa tänä keväänä chilejä, koska chilin käyttö on nyt ihan lähtenyt käsistä ja sitä tulee lisäiltyä liki joka ruokaan… nyt sitten viedään kiinnostusta eteenpäin ja kokeillaan kasvattamista. Toki pihalle laitetaan vanhan tavan mukaan myös yrttejä, joita sitten on vaivatonta käydä poimimassa ruoanlaittoon mukaan. Puhtaasti kauneutensa tähden ajattelin istuttaa pari pionia. Ovat ne vaan niin kauniita kukkiessaan.

 • Marjo
  25.03.2012 - 09:42 | Permalink

  Meillä on pieni rivitalon takapiha ja sinne tarkoitus laittaa tänä kesänä uudet nurmikot ja suunnitella uudestaan koko “puutarha”. Olisi ihanaa jos olisi oma kasvimaa, mutta ehkä joku päivä.

 • ahle
  25.03.2012 - 12:58 | Permalink

  Uusi terassi kaipaisi eteensä jotain kasvillisuutta. Mielellään köynnöksiä, jotka voisivat sitten nousta kaiteita pitkin, saata kallistua kokeilemaan Humalaa. Lisäksi tietysti jokavuotisiset hyötykasvit; vähän tomaattia, salaattia, yrttejä fiiliksen mukaan ja mahdollisesti amppelimansikoita.

 • Riikka
  25.03.2012 - 15:38 | Permalink

  Ihana palkinto, tuolle olisi käyttöä. Minulla on nyt ensi kertaa takapiha jonne istutella jotain. Aion laittaa kasvimaalle ainakin porkkanaa ja salaattia, ja kukkapenkkiin unikoita.

 • nikoladeus
  25.03.2012 - 16:46 | Permalink

  Aina jotain pientä istutettavaa tulee eteen, useimmiten yllätyksenä itselle. Minulle siis jää se kaivamisen ja istuttamisen osuus, kasvit valitsee joku muu… nooh, ihan kivannäköinen kokonaisuus takapihalle on rakentumassa ja jos yhtään olen kuunnellut, niin tänä vuonna saattaisi olla vuorossa jotain havujuttuja johonkin kohtaan…

 • 25.03.2012 - 17:09 | Permalink

  Nyt tulisi tämä kyllä tarpeeseen! ostimme syksyllä asunnon jossa on iso takapiha, se vaatii seurakseen kauniita kukkia ja pienen yrttitarhan. Kun olisi vielä pelit ja pensselit kunnossa niin olisi hieno juttu :)

 • Elma
  25.03.2012 - 17:31 | Permalink

  Ihana uutuustuote – vai onko? Itse en ole tuommoista ikinä nähnyt, vaikka puutarhapeukaloni on ihan vimmatun vihreä;). Tarvetta kapineelle olisi, koska kasvihuonetta haaveilen tontilleni, ja sen myötä lähtee kaikki muu taas alta kiertoon…

  – Elma –

 • maisa
  25.03.2012 - 19:13 | Permalink

  Yrttejä sitten perus kesäkukat tulee hommattua. Kukkapenkin paikan ajattelin vaihtaa.

 • Pex
  25.03.2012 - 19:15 | Permalink

  Perunoita, tomaatteja, porkkanoita. Jotkut kasvavat vanhempien tilalla josta käydään sitten poimimassa. Itse laitan lähinnä kukkia.

 • kiiu
  25.03.2012 - 20:07 | Permalink

  Kunnon iso perennapenkki olisi suunnitelmissa, ainakin kuunliljaa ja särkynyttä sydäntä täytyy penkistä löytyä. Tietysti montaa muutakin..

 • 25.03.2012 - 21:08 | Permalink

  Minä aion tänä keväänä laajentaa kasvimaata ja istuttaa lisää yrttejä. Lisäksi haluaisin suojaisalle takapihalle magnolian. :)

 • Helena R.
  25.03.2012 - 23:41 | Permalink

  Tuo sopii niin näppärästi kukkien ja pionipensaiden istutukseen etupihalle! :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>