Paris, je t’aime

Vietin pari viikkoa sitten viikonlopun Pariisissa kolmen rakkaan ystäväni kanssa. Lensin yhdessä Hannan kanssa ja tapasimme vuokraamallamme asunnolla Amsterdamista matkustaneen Pilvin ja Zurichistä tulleen Maikin. Viime vuonna vietimme viikonlopun samalla kokoonpanolla Tukholmassa alennusmyynneissä käyden ja päätimme, että tänä vuonna matkustamme Pariisiin ostos- ja ruokamatkalle. (Ne Tukholmankin ruokapaikat pitäisi ehkä joskus vääntää blogiin saakka.) Ranskassa olen toki käynyt aiemminkin, mutta tämä oli ensimmäinen kertani Pariisissa. Löysimme asunnon Pariisissa asuvan Pihlan ystävän kautta. Asunto sijaitsee 11-alueella ja sen lähistöllä on hyviä ruokapaikkoja. Voin lämpimästi suositella asuntoa kaikille Pariisiin matkaaville.

Ruokapaikkasuosituksia saimme sekä Pihlalta, että asunnon omistajalta. Ranskankielen taitoiselle Pariisissa tulee käteväksi Le Fooding -sivusto ja applikaatio. Ehdimme käydä kolmessa ravintolassa: La Fée Verte, 404 ja Aux 3 Passages. Sunnuntaiaamuna haimme brunssikamat Marche Bastille -ruokamarketilta asunnon lähistöltä.

Viikonloppu oli niin hauska, etten muista koska viimeksi olisin nauranut yhtä paljon, tai syönyt niin hyvää ruokaa saati juonut niin paljon samppanjaa. Olen rakastunut Pariisiin! Olen niin yllättynyt siitä miten hyvää palvelua ja ruokaa Pariisissa sai. Olin varautunut siihen, että palvelu on tylyä, sillä niin moni on Pariisia parjannut. Minulle Pariisi oli lähes täydellinen. Ensi vuonna matkustamme toivottavasti New Yorkin alennusmyynteihin, tai ehkäpä Marokkoon. Jää nähtäväksi.

Lue lisää täältä:

12 Comments

 • 13.02.2012 - 15:26 | Permalink

  Me olimme puolitoistavuotta sitten nelisen päivää (?) Pariisissa koko perhe ja rakastuimme myös koko sakki. Tuolloin 5vuotias poikamme oli vaikea saada ulos Sacre Coeuristä, sillä hän halusi ihailla lasimosaiikkeja ja arkkitehtuuria. Vietimme myös ihania piknik-hetkiä eri puolilla kaupunkia. Eiffeliä emme nähneet iltavalaistuksessa kuin koneesta, joten paluu lie paikallaan. Ihan loistokaupunki!

  • Anna
   13.02.2012 - 15:30 | Permalink

   Pariisi on MAHTAVA! Mä oli niin fiiliksissä, että hehkutin varmaan kaikille ainakin viikon verran matkalta paluun jälkeen. Ruoka oli niin uskomattoman hyvää ja edullista, etten ollut uskoa. Pitää vielä vääntää nuo ravintolakäynnit tänne, mutta nyt täytyy mennä ruoanlaittoon.

 • 13.02.2012 - 15:39 | Permalink

  Oh, ihanaa, Pariisi! Odotan noita ravintolajuttujasi. Olen keväällä lähdössä tyttöjen reissulle, sellaiselle laadukkaalle, jolla pääasiana on syöminen ja juominen, ja uudet ideat kelpaavat!
  Olen ollut huomaavinani, että tylyttävää palvelua saisi vain turistikohteiden liepeillä olevissa paikoissa. Niissä ranskaa puhumattomat ovat tarjoilijoille kamalaa mölyävää karjaa ja palvelu ihan hirveää rähisemistä. Kaikkialla muualla (jonne nyt muutenkin kai kannattaa hakeutua) palvelu oman kokemukseni mukaan on ollut erittäin sydämellistä.

  • Anna
   13.02.2012 - 17:20 | Permalink

   Kuulostaa hyvältä. Vähän niin, kuin meidän reissu. :) Me ei muuten pyöritty oikeastaan ollenkaan turistialueilla, ehkä se hyvä palvelu johtui siitä.

 • 13.02.2012 - 16:25 | Permalink

  Ihanan herkulliset ja kauniit kuvat!

 • 13.02.2012 - 16:43 | Permalink

  Oih ja voih, onneksi oma (eka) Pariisin reissu häämöttää huhtikuussa. Lisää vinkkejä saa siis kirjoitella! Näen itseni jo sieluni silmin tuolla fromageriessa.

  • Anna
   13.02.2012 - 17:21 | Permalink

   Kivaa! Katso hei tuo asuntolinkki, jos olette vailla majoitusta. Yritän saada lähipäivinä nuo ravintolajutut kehiin.

 • 13.02.2012 - 20:23 | Permalink

  Oi Anna mitä kuvia ja herkkuja ja tunnelmaa, ihanan näköistä! Mä haluuuuun Pariisiin! Jouduin oikein malttamattomana oottaa että kaikki kuvat latautuu, kun vain puolet näkyi aluksi. Onko sulla jättitiedostoja, kun mulle on käynyt useinkin sun blogissa niin, että hidastelee?

  • Anna
   13.02.2012 - 22:00 | Permalink

   Noi kuvat taitaa olla aika paljon leveämpiä, kuin useimmissa blogeissa (leveys: 758 px ja reso: 72 px/inch). Ja mulla on yleensä aika paljon kuvia. Hitaus johtuu siis ilmeisesti edellisistä syistä. Meillä on kotona joku supernopea netti, joten en itse tämmösiä juttuja huomaa, joten kiitos kun kerroit. Pitää miettiä mitä teen asialle. Kuvia ehkä vähemmän… Kokoa en haluaisi pienentää.

   Pariisi oli niin ihana (sori, että toistelen itseäni ties kuinka monetta kertaa), suosittelen sinne reissaamista!

 • 13.02.2012 - 22:38 | Permalink

  Todella hieno matkaraportti – elin lukiessa kyllä täysillä mukana. Ja kuvat, aivan mielettömän kauniita!

  • Anna
   13.02.2012 - 23:24 | Permalink

   Kiva kuulla Tiina. Kiitos. :)

 • Leave a Reply

  Your email address will not be published. Required fields are marked *

  You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>